Placeholder Image

Tomorrow starts today!

Sfreerfoto Basketbalster

Dames van Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal verliezen wederom in Weert

Voor de tweede keer deze maand moest ZZ Leiden afreizen naar het zuiden. Deze keer om de inhaalwedstrijd te spelen die in december werd afgelast door een tekort aan scheidsrechters. Twee weken geleden was BAL voor Leiden veel te sterk en won met 75-48.

De winst van vorige week tegen Bemmel had kennelijk vleugels gegeven, want de Dames ZZ gingen heerlijk van start. Vol energie en zelfvertrouwen lieten ze BAL weinig kans. Tot twee keer toe lukte het de thuisploeg zelfs niet de bal op de aanvalshelft te krijgen. Met nog 31 seconden en een stand van 9-19  nam BAL een time-out. In de laatste seconden was Leiden na een rake driepunter iets te afgeleid waardoor BAL rap in de buzzer nog een makkelijke lay-up kon lopen. Stand na Q1 11-22.

In de start van het kwartier hadden zowel Leiden als BAL moeite met scoren. Maar na een paar minuten ging het voor Leiden weer vlotjes en pakte op het hoogtepunt een voorsprong van 16 punten. Toch kwam BAL in de laatste minuten van Q2 steeds dichterbij en sloot het kwart zelfs winnend af door ÊÊn puntje in te lopen: ruststand 24-34

BAL ging na de rust voortvarend van start met een drietje. Leiden kwam weer bij en zo bleef het stuivertje wisselen qua scores en werden er veel fouten gemaakt aan Leidse zijde. Zo ook toen Leiden een voorsprong wist te pakken van 15 punten maar een fout maakte op een raak driepuntsschot van BAL, wat het verschil weer op 11 bracht. BAL eindigde het kwart zoals het begon met een drietje in de buzzer. Stand na Q3: 40-48.

De wedstrijd was duidelijk nog niet gespeeld en dat wist BAL ook. Voortvarend brachten zij de stand dan ook op 45-50. Daarop volgde een hectische periode, maar Leiden bleef op voorsprong. ZZ maakte het zichzelf echter zo lastig dat het een kwestie van tijd leek totdat BAL de leiding zou pakken. Dat gebeurde dan ook. De drietjes vielen aan de kant van de thuisploeg ineens als rijpe appelen van een boom en de stand werd 56-54. Het lukte Leiden niet om het hoofd koel te houden hierna met als gevolg dat BAL de overwinning pakte: eindstand 61-55.