Placeholder Image

Tomorrow starts today!

Sfreerfoto Basketbalster

Vrouwen van ZZ Leiden in aparte stichting

Een jaar na de rentree in de eredivisie van de vrouwen van Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal is het team en alles daar omheen ondergebracht in een aparte stichting met nog wel banden met de moedervereniging BS Leiden. Op woensdag 19 juni is de Stichting EVL, met ondersteuning van partner De Clercq Advocaten Notariaat, vertegenwoordigd door HenriΓ«tte van Baalen en notaris Janbert Heemstra, officieel opgericht.

Een paar jaar geleden namen Floris van der Voet en Linda het initiatief om het hoogste vrouwenteam van BS Leiden in de eredivisie te laten spelen. Net als bij de mannen is ervoor gekozen om het team onder te brengen in een aparte stichting. Hierdoor kan BS Leiden, de grootste basketbalvereniging van Nederland, zich focussen op haar leden, terwijl de stichting zich concentreert op het team.

Linda en Floris hebben samen met Henny Rietkerk, die als voorzitter is aangetrokken, de Stichting EVL opgericht. Floris zal als bestuurslid verantwoordelijk zijn voor de technische zaken ter ondersteuning van het team. Linda, het kloppend hart van EVL, is actief voor de fans en partners. Binnenkort hoopt men een vrouwelijke penningmeester te kunnen verwelkomen in het bestuur.

De ambitie van EVL is om samen met strategische partner Zorg en Zekerheid Leiden en andere partners een platform te bieden voor eredivisie vrouwenbasketbal in Leiden. Dit platform richt zich op vrouwenbasketbal, vrouwen in de sport en vrouwen in het algemeen, om zo ongelijkheid en inclusie aan te pakken.

Het doel is om binnen vijf jaar landskampioen (dat lukte de mannen in 2011 ook…) te worden met speelsters uit de eigen jeugd van BS Leiden. EVL zal de jeugdopleiding van de vereniging ondersteunen. Voor de licentie en partnership hebben Dick van der Walle, voorzitter van BS Leiden, en Henny Rietkerk samen een convenant opgesteld en getekend.

EVL is nu op zoek naar partners en vrijwilligers die het verschil kunnen en willen maken. Neem contact met ons op als je ons kan helpen. Dat kan via de mail: linda@damesleiden.nl (071-7996227) of henny@damesleiden.nl (071-7996225)