Placeholder Image

Tomorrow starts today!

Sfreerfoto Basketbalster

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball Dames 1 wint voor de tweede keer van Den Helder Suns!

December is pas 9 dagen oud maar ZZ Leiden pakte deze maand al 3 overwinningen. Na QSTA vorige week zaterdag, werd de midweekse wedstrijd voor de Bekercompetitie afgelopen donderdag uit tegen Cangeroes Utrecht met 49-63 gewonnen. Deze zaterdagavond won ZZ Leiden in en tegen Den Helder en pakte daarmee voor het eerst in de competitie een uitzege.

Het lijkt inmiddels standaard maar de wedstrijd begon allesbehalve makkelijk voor Leiden. Werd het bal nog geopend door een drietje van Beyza Okayben, daarna was het Den Helder dat scoorde en uitliep naar 11-3. Met nog 2 driepunters en 3 vrije worpen na een fout op een poging vanachter de driepuntslijn, wist Leiden nog een beetje in het spoor te blijven en eindigde het 1e kwart met 17-12.

Het 2e kwart begon met een drietjes festijn over en weer, waardoor Leiden in eerste instantie nog niet echt dichterbij kwam. Maar halverwege kwam de stand dan toch op 28-28. Daarna trok Leiden door en kwam op voorsprong zodat er tijdens de rust 32-35 op het bord stond.

Leiden kon de marge van 3 punten voorsprong wel vasthouden, maar Den Helder drong aan. Verder uitlopen lukte voor Leiden pas goed tegen het einde van het 3e kwart, zodat de stand bij aanvang van het laatste hoofdstuk op 42-50 was.

Leiden knalde uit de startblokken in het 4e kwart en pakte de grootste voorsprong van de wedstrijd met 42-54. Maar ook bij Den Helder geven ze zich niet zomaar gewonnen en de ploeg wist zich terug te knokken tot 58-60. Leiden raakte van de leg en een rommelige fase volgde. Coach Richard den Os moest een technische fout incasseren en dat bracht Den Helder op de vrije worplijn: 60-60. Met nog krap 40 seconden op de klok was het zaak voor Leiden om het hoofd koel te houden. Dat lukte en met zelfvertrouwen speelde Leiden de wedstrijd uit: 60-63.

Kim Schrama:
β€œWat een wedstrijd! We hebben echt een teamprestatie neergezet en we hebben geen moment getwijfeld aan ons kunnen. Op het laatste moment was het nog even spannend maar we wisten ons hoofd koel te houden en daar ben ik zelf als speelster super trots op! Onze winning streak staat nu op 3 en we kijken positief naar de volgende wedstrijden.”