Placeholder Image

Tomorrow starts today!

Sfreerfoto Basketbalster

ZZ Dames winnen thuis van QSTA uit Bemmel

Voor de 3e keer dit seizoen hebben de dames van Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal een overwinning weten te boeken. Zaterdag werd in eigen huis QSTA uit Bemmel verslagen met 57-46.

Makkelijk ging het zeker niet. Beyza Okayben opende de wedstrijd met een mooi drietje. Daarna wisselden de uit- en thuisploeg elkaar af in scores maar aan het eind van het eerste kwart had QSTA toch een gaatje van 4 punten geslagen en stond er 10-14 op het scorebord. In het 2e kwart trokken de bezoekers hun run door naar 10-20. Leiden was het even helemaal kwijt en had geen antwoord. Pas na dik 7 minuten in het tweede kwart kwam de thuisploeg weer tot scoren door Kimberley Brago. Uiteindelijk was de schade halverwege beperkt tot 20-22.

Na de rust kwamen de ZZ Dames allesbehalve goed uit de kleedkamer en in no time wist de tegenstander eenvoudig te scoren. Coach Richard den Os was op zijn zachts gezegd not amused en nam een time-out in een poging alle speelsters weer scherp te krijgen. Dat had effect, want na nog wat scores over en weer maakte ZZ een run van 12-0 en pakte een fikse voorsprong met 37-27. De eindstand van het 3e kwart laat echter zien dat het spel zeker nog niet gespeeld was: 37-34.

QSTA drong aan het begin van het 4e kwart nog iets meer aan door met scoren te openen, maar daarna nam Leiden definitief afstand met een 7-0 run. De grootste voorsprong werd 12 punten. De drietjes aan Leidse zijde vielen ineens als rijpe appelen van een boom: Sanne Bartman, Beyza Okayben, Kim Schrama en Evi Dekker plopten er alle vier ÊÊn door het net vanachter de driepuntslijn. Met zelfvertrouwen en geenszins van plan deze wedstrijd nog uit handen te geven, pakte ZZ de 3e overwinning in dit seizoen en staat nu op de 7e plek. 

Aanstaande donderdag spelen de dames in de bekercompetitie tegen Dames 1 van Cangeroes uit Utrecht en zaterdag gaat de competitie weer verder in en tegen Den Helder Suns. De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas weer in het nieuwe jaar: op zaterdag 6 januari ontvangen we Topkip Lions uit Landsmeer.

Topscorers: Beyza Okayben 17, Emma Kiesekamp 13 en Kim Schrama 12.