Placeholder Image

Tomorrow starts today!

Sfreerfoto Basketbalster

ZZ Leiden opnieuw niet opgewassen tegen Den Helder Suns

Het is de dames van ZZ Leiden voor de derde achtereenvolgende keer niet gelukt om te winnen van Den Helder Suns. En hoewel het verschil in punten wel steeds minder is, was de eindstand wederom overtuigend voor de dames uit de Marinestad: 63-77.

In eerste aanvang ging de stand nog gelijk op, maar bij 7-7 maakten de Suns een run van 10 punten en was het ineens 7-17. Leiden trok wat bij, maar bleef moeilijker tot scoren te komen dan de tegenstanders. Den Helder liep dus verder uit en na q1 was Leiden al gedubbeld: 14-28.

Ook in het 2e kwart kon Den Helder Leiden op veilige afstand houden, maar had daar wel duidelijk meer moeite mee, getuige het aantal fouten van de Helderse ploeg in dit gedeelte van de wedstrijd. Even kwam Leiden zelfs binnen de 10 punten. In de laatste seconden voor de rust blesseerde Mecx van Lingen – een belangrijke speelster van de Suns – zichzelf en bleek niet meer inzetbaar voor coach Benes. Uiteindelijk liep Leiden in het 2e kwart 4 punten in en trokken de teams zich voor de rust in kleedkamer terug bij een stand van 32-42.

Met een gehavende tegenstander rook Leiden bloed en denderde het 3e kwart in, met als gevolg dat de achterstand verkleind werd naar slechts 6 puntjes, na minder dan 2 minuten spelen. Werd Leiden daarna gemakzuchtig of herstelde Den Helder zichzelf gewoon heel goed? De uitbarsting van Richard den Os –  die zich genoodzaakt zag binnen anderhalve minuut 2 keer in een time-out te vluchten- richting zijn team, gaf wel een redelijk antwoord op die vraag. Den Helder maakte van 36-42 in een mum van tijd 36-56 en bij het Leidse publiek op de tribune vervloog de hoop. Het kwart eindigde in 45-64.

Die afstand bleek te groot om nog te kunnen overbruggen in het 4e kwart. Wat Leiden ook probeerde, Den Helder liet de wedstrijd voor hen geen moment meer in gevaar komen. En ondanks 2 gewonnen kwarten (18-14 in q2 en 18-13 in q4), was de overwinning voor overtuigend voor de Suns: 63-77.

Met nog slechts 2 wedstrijden te gaan, moet het wel gek lopen wil Leiden zich niet plaatsen voor de laatste 8, maar zeker is het nog niet. Volgende week zondag reizen de DameZZ af naar Weert voor de laatste wedstrijd tegen BAL en op zaterdag 13 april om 19:30 de allerlaatste van het reguliere seizoen tegen QSTA uit Bemmel. Zet hem alvast in de agenda!