Placeholder Image

Tomorrow starts today!

Sfreerfoto Basketbalster

ZZ Leiden verliest nipt na overtime

Zaterdag reisde Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal Dames 1 af naar Haarlem voor de 2e ontmoeting van dit seizoen met Triple Threat. De wedstrijd van 23 september werd overtuigend gewonnen met 53-76 door de ploeg uit Haarlem, maar inmiddels groeit en groeit de Leidse formatie. Dus wie weet wat deze ontmoeting zou brengen…

Nou, een hoop kunnen we achteraf wel zeggen! Vrijwel de hele wedstrijd deden ZZ en TTT niet voor elkaar onder. Na het eerste kwart was de score 13-10 voor de thuisspelende ploeg, dus het kon nog alle kanten op gaan. Maar in Q2 werd duidelijk dat er deze keer zeker geen sprake was van een walkover door TTT. Halverwege stond Leiden namelijk aan kop met 26-30.

De afgelopen keren kon Leiden vaak na de rust de goede flow niet vasthouden. Maar vanavond lukte dat wel. De ZZ dames hielden stand en dat bracht de tegenstander zichtbaar uit balans. Aan beide zijden werd hard gewerkt en veel gescoord; de stand na Q3 51-50.

In het 4e kwart kwamen beide ploegen juist moeilijk tot scoren. Het gevolg van harde verdediging en wellicht wat vermoeidheid bij de afronding. Minder dan een minuut voor het eindsignaal was er Leids voordeel: 56-58. Een time-out van TTT resulteerde in een score en dus sleepten de Haarlemmers een overtime uit het vuur. In de extra tijd bleef het lastig scoren en iets meer dan 30 seconden voor tijd prijkte er 62-62 op het bord. Het zal de ervaring zijn geweest waarmee het team van TTT net wat slimmer speelde en de overwinning naar zich toe trok: 65-62.

Al met al een hele vermakelijke wedstrijd!

Coach Richard den Os:

“We hebben goed gepeld en hard gewerkt en we maken stappen. Zondag dat we hem niet winnen. Moeten hier en daar nog iets slimmer worden en als we dat doen dan gaan we de wedstrijden wel winnen.”

Het is duidelijk dat ZZ sprongen maakt en dat belooft spannende wedstrijden! De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 2 december in Sportcomplex 1574 tegen QSTA uit Bemmel. Be there!