Placeholder Image

Tomorrow starts today!

Wedstrijd zijlijn
Sfreerfoto

Organisatie

1982 was het jaar dat de dames van Leiden voor het laatst op het hoogste niveau van Nederland speelden. Dit onder de naam van de toenmalige sponsor van de mannen: Parker. Eigenlijk was het een vanzelfsprekendheid dat zowel de mannen als dames onder dezelfde naam speelden. Daarna werd het stil. Parker vertrok en de dames werden op een laag vuurtje gezet.

Jarenlang geen eredivisie, maar wel onder de leiding van diverse mensen een stijgende lijn in de gehele vrouwenlijn. Floris van der Voet en Maarten van der Nat namen in 2020 de leiding over de vrouwenlijn met het doel een solide top- en breedtesportlijn neer te gaan zetten. Toegevoegd aan het team voor technisch beleid werden Richard den Os en Ivo Boom. Dit viertal heeft eerst de focus gelegd op een solide topsportlijn. 

In 2023 werd door het bestuur van BS Leiden aan van der Voet gevraagd of een eredivisie team mogelijk weer op te starten was. Het voornaamste doel is om de jeugd te behouden en een platform te bieden om te ontwikkelen. Na het toevoegen van Linda Bannink aan het “EVL” team, werd een plan geschreven en hoofdsponsor gezocht.

Tot genoegen van het EVL team kwam, na lange gesprekken en veel overleg, een mooie samenwerking met onze hoofdsponsor tot stand. Zorg en Zekerheid Leiden tekende voor vier jaar en daardoor heeft Leiden weer een mannen-, en vrouwenteam met dezelfde hoofdsponsor. Een trots moment voor de club en sponsor! 

In het seizoen 2023 – 2024 gingen de dames weer van start met een Leidse basis. Zeven speelsters hebben in de jeugd voor Leiden gespeeld. Nu kunnen ze op het hoogste niveau doorgroeien, wat een mooi voorbeeld voor al het talent binnen de club!  Emma Kiesekamp werd de eerste “aankoop” van Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal Dames 1. 

De ambitie van het team is om binnen vijf jaar mee te doen voor het landskampioenschap, een solide doorstroom van Leids talent te faciliteren en met tijd Europa in te gaan om internationaal te gaan meedoen. 

Wilt u meehelpen aan het verwezenlijken van deze droom? We zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe partnerships! Kijk hier voor onze sponsormogelijkheden.

Lees hier meer over de historie van de ZZ Leiden Dames.